5 moduri de a economisi energie cu ajutorul dispozitvelor inteligente

5 moduri de a economisi energie cu ajutorul dispozitvelor inteligente
Casele inteligente sunt o modalitate eficientă de a economisi energie şi de a reduce facturile la utilităţi. Cu ajutorul tehnologiei avansate şi a dispozitivelor inteligente, poţi controla şi monitoriza consumul de energie al casei tale pentru a optimiza eficienţa energetică. Iată câteva modalităţi de a economisi energie prin intermediul casei tale inteligente:
 

1.      Instalează termostate inteligente: Termostatele inteligente sunt una dintre cele mai eficiente modalităţi de a economisi energie în casa ta inteligentă. Acestea îţi permit să controlezi şi să monitorizezi temperatura din casă prin intermediul unei aplicaţii sau prin comenzi vocale. De exemplu, poţi programa termostatul să încălzească sau să răcească casa înainte să ajungi acasă sau să îl întrerupă atunci când nu eşti acasă pentru a evita consumul inutil de energie. De asemenea, multe termostate inteligente au senzori care detectează prezenţa oamenilor în casă şi ajustează temperatura în consecinţă.

                                       
       

Termostatele inteligente sunt de asemenea capabile să înveţe obiceiurile tale şi să ajusteze temperatura în funcţie de acestea. De exemplu, dacă obişnuieşti să îţi setezi termostatul la o anumită temperatură în fiecare seară la ora de culcare, termostatul inteligent va învăţa acest lucru şi va ajusta temperatura în mod automat.  Pe lângă economisirea energiei, termostatele inteligente îţi oferă şi un control mai bun asupra confortului din casă. Poţi seta termostatul să îţi încălzească sau să îţi răcească casa în funcţie de preferinţele tale şi poţi controla temperatura chiar şi atunci când eşti departe de casă prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone.

2.    Foloseşte senzori de prezenţă: Senzorii de mișcare sunt dispozitive care detectează când cineva intră sau părăseşte o încăpere şi îţi permit să opreşti sau să reduci consumul de energie atunci când nu e nimeni în încăpere. Acest lucru poate ajuta la economisirea energiei prin intermediul casei tale inteligente, deoarece multe dispozitive consumă energie chiar şi atunci când nu sunt utilizate, cum ar fi luminile sau televizoarele.

Senzorii de mișcare se pot conecta la mai multe dispozitive inteligente din casă, cum ar fi termostatele, prizele inteligente şi sistemele de iluminat inteligent, şi pot fi programaţi să oprească sau să reducă consumul de energie atunci când sunt detectate persoane în încăpere. De asemenea, poţi seta senzorii de prezenţă să întrerupă consumul de energie atunci când se detectează o încăpere goală pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi atunci când eşti la serviciu sau în concediu.


Senzorii de prezenţă sunt de asemenea utili pentru a asigura confortul în casă. De exemplu, poţi seta senzorii să activeze sistemul de iluminat atunci când intri într-o încăpere sau să încălzească sau să răcească încăperea în funcţie de temperatura exterioară şi de activităţile tale.

3. Foloseşte prize inteligente. Prizele inteligente sunt o modalitate eficientă de a economisi energie în casa ta inteligentă. Acestea îţi permit să controlezi şi să monitorizezi consumul de energie al dispozitivelor conectate la ele prin intermediul unei aplicaţii sau prin comenzi vocale. De exemplu, poţi programa prizele să oprească consumul de energie atunci când nu e nevoie de ele, cum ar fi dispozitivele de încărcat care consumă energie chiar şi atunci când nu sunt conectate la un dispozitiv. De asemenea, poţi seta prizele să întrerupă consumul de energie atunci când se atinge un anumit consum de energie sau când se apropie de ora de culcare pentru a evita consumul inutil de energie.
Prizele inteligente sunt de asemenea utile pentru a proteja dispozitivele tale de supratensiuni sau de scăderi de tensiune care pot duce la daune. Multe prize inteligente au protecţie la supratensiuni şi la scăderi de tensiune dar și protecție împotriva supraîncălzirii.

4. Instalează sisteme de iluminat inteligente. Iluminatul inteligent poate face mai uşoară economisirea energiei prin intermediul casei tale. Cu ajutorul senzorilor de lumină şi a aplicaţiilor de control, poţi seta sistemul să întrerupă sau să reducă intensitatea luminii atunci când e destulă lumină naturală în încăpere sau atunci când nu e nimeni în încăpere. De asemenea, poţi alege becuri LED, care consumă mai puţină energie şi au o durată de viaţă mai mare decât becurile obişnuite.
De exemplu, poţi programa luminile din bucătărie să se aprindă dimineaţa la o anumită oră pentru a te ajuta să te trezeşti şi să te pregăteşti pentru ziua care urmează. De asemenea, poţi seta luminile din living să se stingă automat după ce te duci la culcare sau să se reducă intensitatea atunci când urmăreşti un film sau te relaxezi pe canapea.

Dispozitivele de control al luminii inteligente sunt de asemenea utile pentru a asigura siguranţa în casă. De exemplu, poţi programa luminile din exteriorul casei să se aprindă în anumite intervale de timp pentru a împiedica intrusii să intre în casă sau poţi seta luminile din casă să se aprindă atunci când te întorci acasă târziu noaptea pentru a te ajuta să vezi drumul.

 

5. Ia în considerare sistemele de încălzire şi răcire prin pardoseală. Sistemele de încălzire şi răcire prin pardoseală sunt o modalitate eficientă de a economisi energie în casa ta inteligentă. Acestea încălzesc sau răcesc încăperea prin intermediul unei reţele de conducte instalate în pardoseală, ceea ce permite încălzirea şi răcirea în mod uniform prin tot spaţiul.
Sistemele de încălzire şi răcire prin pardoseală sunt de asemenea mai eficiente energetic decât utilizarea caloriferelor sau a unităţilor de aer condiţionat, deoarece încălzirea şi răcirea se face în mod mai eficient. De exemplu, încălzirea prin pardoseală poate încălzi încăperea mai repede şi poate menţine o temperatură constantă fără a produce curenţi de aer rece sau căldură concentrată într-un singur loc

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!