Ce inseamna Bluetooth 5.0? Ce este diferit, si de ce este important ?

Ce inseamna Bluetooth 5.0?  Ce este diferit, si de ce este important ?
Telefoanele  moderne și alte dispozitive, de la iPhone la telefoane Android, afiseaza suport pentru „Bluetooth 5.0” în lista lor de specificații. Iată ce este nou în cea mai recentă și cea mai bună versiune de Bluetooth.Ce inseamna tehnologia Bluetooth?

Bluetooth 5.0 este cea mai recentă versiune a standardului de comunicare fără fir Bluetooth. Este folosit în mod obișnuit pentru căști wireless și alt hardware audio, precum și pentru tastaturi wireless, mouse, difuzoare, trackere și controlere de joc. Bluetooth este, de asemenea, utilizat pentru comunicarea între diverse dispozitive inteligente de acasă și Internet of Things (IoT).

O nouă versiune a standardului Bluetooth înseamnă diverse îmbunătățiri, dar numai atunci când este utilizată cu dispozitive compatibile. Cu alte cuvinte, nu veți vedea niciun beneficiu imediat daca va achizitionati un telefon cu Bluetooth 5.0,  dacă toate accesoriile dvs. au fost proiectate pentru o versiune mai veche de Bluetooth. Cu toate acestea, Bluetooth este compatibil cu versiunea inversă, astfel încât puteți continua să utilizați dispozitivele Bluetooth 4.2 existente și mai vechi cu un telefon Bluetooth 5.0. Și, atunci când cumpărați periferice noi compatibile cu Bluetooth 5.0, acestea vor funcționa mai bine datorită telefonului dvs. Bluetooth 5.0.Bluetooth Low Energy pentru căști fără fir (și altele)

Important este că toate îmbunătățirile aduse Bluetooth se referă la specificația Bluetooth Low Energy, care a fost introdusă începand cu Bluetooth 4.0. Bluetooth Low Energy este conceput pentru a reduce consumul de energie al perifericelor Bluetooth. A fost folosit inițial pentru bratari si ceasuri smart, trackere Bluetooth și alte dispozitive cu consum redus, dar avea unele restricții serioase.

De exemplu, căștile wireless nu puteau comunica prin Bluetooth Low Energy, așa că au trebuit să folosească în schimb standardul clasic Bluetooth, care consuma mai multa energie. Cu Bluetooth 5.0, toate dispozitivele audio comunică prin Bluetooth Low Energy, ceea ce înseamnă un consum redus de energie și o durată de viață mai lungă a bateriei. Multe alte tipuri de dispozitive vor putea comunica prin Bluetooth Low Energy în viitor.

De mentionat ca AirPod-urile Apple nu folosesc Bluetooth 5.0. Folosesc Bluetooth 4.2 și cipul special Apple W1 pentru o conexiune îmbunătățită.Dual Audio

Bluetooth 5.0 permite să redați audio pe două dispozitive conectate în același timp. Cu alte cuvinte, ați putea avea două perechi de căști bluetooth conectate la telefon și acestea să transmită audio la ambele simultan. Sau puteți reda audio pe două difuzoare diferite în camere diferite. Puteți chiar să transmiteți două surse audio diferite către două dispozitive audio diferite în același timp, astfel încât două persoane ar putea asculta două piese muzicale diferite, dar de pe același telefon.

Această caracteristică este cunoscută sub numele de „Dual Audio” pe Samsung Galaxy. Doar conectați două dispozitive audio Bluetooth la telefon, activați funcția Dual Audio și sunteți gata. Cu toate acestea, aceasta nu ar trebui să fie o funcție exclusivă pentru Samsung. Este de fapt o functie Bluetooth 5.0 și sperăm că va apărea și pe dispozitivele altor producători.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!