Prizele Inteligente. Cum iti fac viata mai usoara.

Prizele Inteligente. Cum iti fac viata mai usoara.
Prizele inteligente sunt dispozitive de control al curentului electric care au capacitatea de a fi controlate prin intermediul unei conexiuni WiFi sau Zigbee. Acestea sunt utilizate pentru a controla diverse dispozitive electrocasnice din casa, cum ar fi luminile, aparatele de aer conditionat, televizoarele sau electrocasnicele.

 

Prize inteligente WiFi


Una dintre cele mai populare tipuri de prize inteligente sunt cele cu conexiune WiFi. Acestea se conectează la rețeaua WiFi din casa și pot fi controlate prin intermediul unei aplicații speciale sau prin intermediul unui asistent virtual de tipul Amazon Alexa sau Google Assistant. De exemplu, utilizatorul poate programa o priză inteligentă să se oprească după o anumită perioadă de timp sau poate controla un dispozitiv din afara casei prin intermediul conexiunii la internet. Unele prize inteligente WiFi au chiar și funcții avansate cum ar fi monitorizarea consumului de energie sau posibilitatea de a crea programe de automatizare pentru a controla dispozitivele în funcție de ora sau de locație.

Una dintre principalele avantaje ale prizelor inteligente Wi-Fi este flexibilitatea. Acestea se pot conecta la orice rețea Wi-Fi din casă și pot fi controlate prin intermediul unei aplicații sau al unui asistent virtual, cum ar fi Amazon Alexa sau Google Assistant. Prizele Wi-Fi sunt adesea preferate de către utilizatorii care doresc să își controleze dispozitivele electrocasnice de la distanță, prin intermediul conexiunii la internet.

În ceea ce privește siguranța, prizele inteligente Wi-Fi sunt sigure atâta timp cât sunt utilizate într-o rețea securizată și sunt protejate cu parole puternice. Este, de asemenea, recomandat să se țină la curent cu cele mai recente actualizari de firmware.

 


Prize inteligente ZigBee

O altă opțiune populară sunt prizele inteligente cu conexiune Zigbee. Acestea funcționează prin intermediul unui protocol de comunicare wireless similar cu WiFi, dar cu o rază de acțiune mai mică. Prizele Zigbee sunt adesea utilizate în sisteme de control automatizat al casei, cum ar fi sistemele de iluminat sau termostate inteligente. Acestea se pot conecta direct la un hub Zigbee sau la un ecosistem smart home cum ar fi Amazon Echo Plus sau Samsung SmartThings. Prizele Zigbee sunt adesea preferate de către utilizatorii care au mai multe dispozitive inteligente în casa lor, deoarece acestea permit o conectivitate mai bună și o întreținere mai ușoară a sistemului.

Prizele inteligente Zigbee pot fi controlate prin intermediul unei aplicații speciale sau prin intermediul unui asistent virtual de tipul Amazon Alexa sau Google Assistant. Utilizatorul poate programa o priză inteligentă Zigbee să se oprească după o anumită perioadă de timp sau poate controla un dispozitiv din afara casei prin intermediul conexiunii la internet.


Prizele inteligente sunt echipate cu senzori și microcontrolere care permit comunicarea cu alte dispozitive inteligente din casă. Acestea sunt capabile să detecteze consumul de energie și să raporteze acest lucru către utilizator sau sistemul automatizat al casei. De exemplu, o priză inteligentă poate detecta că un anumit dispozitiv nu este utilizat și poate opri alimentarea acestuia pentru a reduce consumul de energie.


 

Aplicații disponibile pentru controlul prizelor inteligente


Există o varietate de alte aplicații disponibile pentru controlul prizelor smart, fiecare oferind caracteristici unice și funcționalități specifice. Acestea diferă in funcție de producător.

Una dintre cele mai populare aplicații pentru prize inteligente Wi-Fi este "SmartThings" de la Samsung. Aceasta permite controlul tuturor dispozitivelor conectate la rețeaua Wi-Fi din casă, inclusiv prizele inteligente. Utilizatorii pot programa dispozitivele să se oprească sau să se aprindă la anumite ore, pot crea scenarii de automatizare și pot controla dispozitivele de la distanță prin intermediul conexiunii la internet.

"Amazon Alexa" este o altă aplicație populară pentru controlul prizele inteligente. Utilizatorii pot controla dispozitivele conectate prin intermediul comenzilor vocale și pot integra prizele inteligente cu alte dispozitive compatibile cu Alexa, cum ar fi boxele inteligente sau ecranul Echo Show.

"Google Home" este o altă aplicație populară pentru controlul prizelor inteligente. Utilizatorii pot controla dispozitivele conectate prin intermediul comenzilor vocale și pot crea scenarii de automatizare pentru a controla mai multe dispozitive în același timp.

"IFTTT" (If This Then That) este o aplicație populară pentru automatizarea dispozitivelor conectate. Utilizatorii pot crea "rețete" care conectează diferite dispozitive și servicii împreună pentru a automatiza anumite acțiuni. De exemplu, un utilizator poate crea o rețetă care să aprindă luminile din casă atunci când primeste o notificare că a ajuns acasă.

"Tuya Smart" este o aplicație populară care oferă controlul dispozitivelor conectate prin intermediul unei conexiuni la internet. Utilizatorii pot controla prizele inteligente, luminile, sistemele de încălzire și alte dispozitive compatibile cu aplicația.

"eWeLink" este o altă aplicație populară pentru controlul prizelor inteligente Wi-Fi. Utilizatorii pot controla dispozitivele conectate prin intermediul unei conexiuni la internet și pot crea scenarii de automatizare pentru a controla mai multe dispozitive în același timp. Aplicatia este folosita pentru dispozitivele Sonoff.

"Home" este o aplicație care permite controlul dispozitivelor conectate prin intermediul unei conexiuni la internet. Utilizatorii pot controla prizele inteligente, luminile, sistemele de încălzire și alte dispozitive compatibile cu aplicația.

"Wemo" este o aplicație dezvoltată de Belkin pentru controlul dispozitivelor compatibile cu aplicația, inclusiv prizele inteligente. Utilizatorii pot controla dispozitivele conectate prin intermediul unei conexiuni la internet și pot crea scenarii de
automatizare pentru a controla mai multe dispozitive în același timp.

"Nexa" este o aplicație dezvoltată de Proove pentru controlul dispozitivelor compatibile cu aplicația, inclusiv prizele inteligente. Utilizatorii pot controla dispozitivele conectate prin intermediul unei conexiuni la internet și pot crea scenarii de automatizare pentru a controla mai multe dispozitive în același timp.

Acestea sunt doar câteva exemple de aplicații disponibile pentru controlul prizelor inteligente Wi-Fi. Este important să se verifice dacă aplicația compatibilă cu priza inteligentă dorită și să se ia în considerare caracteristicile și funcționalitățile oferite de fiecare aplicație înainte de a face o alegere.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!