ZigBee

Afiseaza: 1-20 din 20 produse

 Filtre

Tehnologia Zigbee este una dintre cele mai populare metode de conectare a dispozitivelor smart home la o rețea. Aceasta tehnologie wireless se bazează pe standardul IEEE 802.15.4 și este proiectată pentru a oferi o comunicare fără fir între dispozitivele conectate la o rețea Zigbee.

Zigbee este o tehnologie de comunicare in banda joasa, care funcționează pe 2,4 GHz și oferă o gamă de comunicare de până la 100 de metri în interiorul clădirilor și până la 300 de metri în exterior. Aceasta este o opțiune ideală pentru dispozitivele smart home, deoarece consumă foarte puțină energie, ceea ce permite utilizarea bateriilor sau alimentarea prin intermediul panourilor solare.

Există o varietate de dispozitive smart home care pot fi conectate la o rețea Zigbee, inclusiv becuri, prize inteligente, termostate, senzori de mișcare, sisteme de alarmă și altele. Acestea pot fi controlate prin intermediul unui hub Zigbee sau prin intermediul unui smartphone sau tabletă prin intermediul unei aplicații speciale.

Unul dintre avantajele principale ale tehnologiei Zigbee este flexibilitatea sa. Zigbee poate fi utilizat pentru a crea rețele Mesh, care pot fi extinse prin adăugarea de noi dispozitive la rețea. Acest lucru permite extinderea capacității de comunicare fără fir și acoperirea unei zone mai mari.

O altă caracteristică importantă a tehnologiei Zigbee este securitatea. Zigbee oferă criptare de date în timp real și autentificare, ceea ce înseamnă că doar dispozitivele autorizate pot accesa rețeaua. Acest lucru asigură o protecție suplimentară împotriva hack-urilor și a accesului neautorizat la sistemele smart home.

În concluzie, tehnologia Zigbee este un protocol de comunicare wireless important pentru Smart Home, oferind o gamă de comunicare mare, consum redus de energie și posibilitatea de creare a rețelelor mesh. Acesta poate fi utilizat pentru a conecta o varietate de dispozitive Smart Home și poate fi controlat prin intermediul unui aplicație.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!